Goldstein, Darra - Vuur en ijs

klassieke Scandinavische gerechten

Omschrijving

Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingrediënten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noorderling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht. In 'Warm + Koud' komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Karelië, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse Ålesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken. Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. Goldstein woont in Williamstown, Massachussets, waar ze werkt als universitair docent Russisch.

Niet leverbaar
Dit boek is niet meer beschikbaar Wenslijst Stel een vraag
Dit boek is niet meer beschikbaar Wenslijst Stel een vraag
Schrijver
Goldstein, Darra
Titel
Vuur en ijs
Uitgever
Fontaine uitgevers
Jaar uitgave
2016
Taal
Nederlands
Pagina's
304
Gewicht
1378 gr
EAN
9789059566866
Afmetingen
262 mm x 210 mm x 34 mm mm
Bindwijze
Gebonden
Druk
U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!

Rubrieken

Boekstra