HET EENVOUDIGE ZOUTarm DIEETPLAN EN KOOKBOEK

Djamilla de Graaf

Omschrijving

Zout is een belangrijk mineraal dat veel essentiële functies in uw lichaam vervult. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals eieren en groenten en is ook een hoofdbestanddeel van keukenzout (natriumchloride). Hoewel het van vitaal belang is voor de gezondheid, is natrium in de voeding onder bepaalde omstandigheden soms beperkt. Een natriumarm dieet wordt bijvoorbeeld vaak voorgeschreven aan mensen met bepaalde medische aandoeningen, waaronder hartfalen, hoge bloeddruk en nieraandoeningen. Omdat dit mineraal van vitaal belang is voor het leven, regelen uw nieren de niveaus nauwgezet op basis van de concentratie van lichaamsvloeistoffen Natrium wordt aangetroffen in de meeste voedingsmiddelen die je eet, hoewel hele voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en gevogelte veel lagere hoeveelheden bevatten. Plantaardige voedingsmiddelen zoals verse producten bevatten over het algemeen minder natrium dan dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees en zuivelproducten. Natrium is het meest geconcentreerd in bewerkte en verpakte voedingsmiddelen zoals frites, diepvriesmaaltijden en fastfood, waar tijdens de verwerking zout wordt toegevoegd om de smaak te verbeteren. Als algemene regel voor een natriumarm dieet wordt de natriuminname over het algemeen beperkt tot minder dan 2 gram per dag
€ 38,40
Paperback
 
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Djamilla de Graaf
Titel
HET EENVOUDIGE ZOUTarm DIEETPLAN EN KOOKBOEK
Uitgever
Djamilla de Graaf
Jaar
2022
Taal
Nederlands
Pagina's
276
Gewicht
390 gr
EAN
9781837625536
Afmetingen
230 x 153 x 16 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra