De iconische driehoekige chocoladereep van Toblerone is overal ter wereld populair.
Van onweerstaanbare brownies met drie soorten Toblerone tot een chocolade-mugcake en rocky road waar je geen oven voor nodig hebt – in dit heerlijke kookboek vind je fantastische recepten voor 40 lekkernijen die niet kúnnen mislukken. De recepten variëren van klassieke cakes tot creatieve taarten voor allerlei gelegenheden – zoals verjaardagen, Kerstmis en Pasen – die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Wie kent hem niet? De iconische reep van melkchocola, amandelnougat en honing in de driehoekige vorm
van de Matterhorn: Toblerone. Veel kookbloggers hebben een Toblerone-chocolademousse op hun
repertoire staan. Maar deze Zwitserse chocola leent zich voor meer zoete verleidingen, in de witte, melk of
pure variant, of een combinatie daarvan. In dit - oorspronkelijk Britse - kookboekje word je verrast met
recepten die je niet hoeft te bakken, voor bijzondere gelegenheden, klassiekers en desserts. Cakes, koekjes,
muffins, brownies, taarten, mousses en ijs. Een aantal recepten is bewerkelijk, maar het eindresultaat mag
er zijn: schitterende paaseieren en spectaculaire taarten. Ook voor de minder bedreven thuisbakkers staan
er veel feestelijke recepten in zoals karamelijs, gemarmerde chocola, millionaire's shortbread,
cranberrykoekjes, lavacakejes en een dessert van amaretti en sinaasappel, natuurlijk allemaal met
Toblerones. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar, de beschrijving is helder, met bereidings- en baktijden en
bewaaradvies. De foodfotografie is bijzonder stijlvol.
31-03-2021
M. van Schaik
NBD Biblion