Hoe smaakt het?

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Omschrijving

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden. Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze. Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, het samenspel van de verschillende zintuigen, de smaak- en geurreceptoren, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met Hoe smaakt het? begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt. Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.
€ 19,95
Paperback
 
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het binnen 5 tot 8 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het met 5 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Dijksterhuis, Garmt
Titel
Hoe smaakt het?
Uitgever
Eburon
Jaar
2022
Taal
Nederlands
Pagina's
180
Gewicht
269 gr
EAN
9789463013932
Afmetingen
210 x 148 x 12 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra